Japonya’nın Göçmen Korkusu: Yaşlanan Japonya, Yabancı İşçileri Ülkesine Çekmek İstiyor Ama…

Japonya uzun süre yabancı göç çözümüne direndi. Çok özel bir kültüre sahip olduğu bilinen Japonlar, dışarıdan göçün Japon yaşam tarzını bozmasından endişe ediyorlar. Tokyo hükümeti istiyor ki yabancılar gelsin, Japonya’da çalışsın, sağa sola pek dokunmadan, çalışma süreleri dolunca da ülkelerine çekip gitsin. Yani Japonlar, yabancı işçinin burada kalıcı olmasını istemiyorlar…

Bu durum küresel işgücü rekabetinde Japonya’ya zarar veriyor. Bu konuda Japonya’nın rakibi çok. 1990’lı ve 2000’li yıllarda yabancı işçi çekmekte geç kalan Japonya, bunun bedelini ağır ödedi. 1990’lı yıllarda dünyanın en büyük ikinci ekonomisi iken şu anda 4. sıraya düştü ve düşüşü hızlanarak sürecek. Japonlar zor bir kavşakta, daha fazla yabancı işçi mi yoksa yavaş yavaş küçülmek mi?

Patreon hesabı için: https://www.patreon.com/SedatLaciner (Teşekkürler)

Üyelik İçin Katıl Butonu: https://www.youtube.com/channel/UCjoMkrl2wAy2W6jxDqyUsNg/join

e-posta: slaciner2@gmail.com

26 Comments

  1. Japonya'da dunya haritasi bile farkli, bildigimiz bati doguda, dogu batida. Japonya merkezde. Bir ada ulkesi olarak uzaydan gelip yeryuzude adayi indirmisler desek yeridir. Dusunme yontemleri de baskalarina hic benzemiyor. Bir japonu gercekten anlamanin mumkun oldugunu sanmiyorum.

  2. Zenciler ne güne duruyor ?
    Afrikada iş arayan bir sürü aç zenci var.
    Buda zaten küreselcilerin planın bìr parçası değilmi ?
    Minicik japon kizlari , iri yarı zencilere alışırlarsa, sonra vaz geçemezler …😂😂😂

  3. Türkiye de erkeğin hukuk önünde acizligi hat safhadadır, erkekler neden evlenip çocuk yapsın ki, haksızlığa uğrayan nafaka vs mağduru olan baba çocuğunu da göremiyor üstüne cezalar alıyor, evlenmeyin çocukta yapmayın gençler, yasalar kanunlar aheylinize çalışıyor.

  4. Sedat bey, Avrupalilar bu Ukrayna savaşini , birazda bu iş gücünü çoğaltmak için yapmadilarmi ?
    Avrupalilar, Afrikadan gelen göçmenleri istemedikleri için , bir taşla iki kuş yaptilar.
    Hem Rusyayi durdurmak için, hemde kendileri gibi hristiyan olan göçmenleri almiş bukunuyorlar ….

  5. Adamlar yabancıya öcü gibi bakıyorlar. Başı kapalı tanıdıklarımız gezmeye gittiğinde metroda gören çocuk korkup ağlamış, adres sordukları bir adam koşarak kaçmıştı 😄

  6. Robotik üretime yönelseler daha iyi bence. Uyum sorunu yasayan, kendi kültürünü, dinini dayatan insanlardan daha iyi. Ayrıca nüfus cıkmazını bi şekilde kabullenmek lazım. Yoksa sonsuza kadar çoğalmak lazım.

  7. Ülkesine çapulcu istemeyen vasat parazit istemeyen her ülke ırkçı değildir akıllıdır. Bunu iddia edenlerin ülkeleri batmanın eşiğinde. Bunu kafanıza dövme yapin

  8. Vay be göçmen güzellemesi dinledik. Afgan, pakistanlı , suriyeli askerlik çağında vasıfsız. Vasıflıları Avrupa kafeslemiş. Al öp başına koy be. Haklısın hocam.